Αθλητική Διατροφή για Αύξηση της Μυϊκής Μάζας

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό σίγουρα γνωρίζουν και με το παραπάνω τη σημασία της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς που χρειάζεται να καταβληθεί για την επίτευξη των στόχων μας και την καλή απόδοση στο εκάστοτε άθλημα. 

Εκτός, βέβαια, από

Βοηθάει η Διατροφή στην Εμμηνόπαυση; 

 

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια περίοδος ιδιαίτερη για τις γυναίκες, η οποία είναι μια περίοδος που βρίθει συναισθημάτων και αλλαγών της διάθεσης και της ψυχολογικής κατάστασης των γυναικών. 

Η εμμηνόπαυση, από βιολογικής απόψεως, σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής

Ποιες είναι οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις πριν πάω στον Διατροφολόγο; 

Είναι αλήθεια πως το επάγγελμα του διατροφολόγου συνδέεται στενά με την απώλεια κιλών και τη γενικότερη διαχείριση του βάρους μας, κυρίως με γνώμονα την εξωτερική μας εμφάνιση και όχι τη βελτίωση της υγείας μας. 

Ωστόσο, η απώλεια κιλών και, γενικότερα,

Διατροφή και Θυρεοειδής: Επηρεάζει η διατροφή τον θυρεοειδή;

Ο θυροειδής αδένας αποτελεί έναν από τους βασικότερους ενδοκρινείς αδένες του ανθρώπινου οργανισμού, βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του λαιμού και παράγει τρεις βασικές ορμόνες:

  • Τη θυροξίνη (Τ4)
  • Την τριωδοθυρονίνη (Τ3)
  • Την καλσιτονίνη (CT)

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει τις θυρεοειδικές αυτές

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Αίτια-Συμπτώματα-Αντιμετώπιση) 

Τι είναι το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) 

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) που συχνά αναφέρεται και ως σπαστική κολίτιδα ή κολίτιδα, είναι μια χρόνια λειτουργική διαταραχή του εντέρου που μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και να επηρεάσει σημαντικά την